|  

Trucuri și sfaturi pentru a câștiga o licitație publică

Trucuri și sfaturi pentru a câștiga o licitație publică


Cu siguranță te-ai întrebat de ce anumite firme care aplică des pe SICAP reușesc să aleagă și să căștige cele mai bune licitații publice, iar alte firme nu pot să facă acest lucru. Secretul constă în cunoașterea mai multor trucuri, dar și în asocierea cu specialiști în domeniu, care pot de exemplu întocmi devizele de construcții sau face propunerile tehnice fără greșeală, eliminând astfel riscul de a fi descalificați din acest motiv. În acest articol, îți vom dezvălui trucuri și sfaturi pentru a selecta cea mai bună licitație și pentru a o câștiga.

Acest articol vine exact în ajutorul acelora care vor să deslușească tainele SICAP. În rândurile următoare le vom explica pe scurt cum pot naviga ușor pe platformă și le oferim câteva tips-uri importante pentru a-și eficientiza munca.

1. Trucuri și sfaturi pentru a găsi cea mai profitabilă licitație publică

Primul pas pentru a găsi cea mai potrivită licitație este căutarea sa pe platforma SICAP. Te sfătuim să faci căutarea în funcție de domeniul de activitate al firmei tale, de codurile CPV care te interesează și de zona geografică în care activează compania ta.

Pasul următor este selectarea preliminară a licitațiilor care sunt aparent profitabile, urmat de descărcarea documentației de atribuire pentru fiecare licitație.

Studierea documentației este esențială pentru succesul acestui proces! Îți recomandăm să acorzi atenție sporită cerințelor din caietul de sarcini și din fișa de date (sunt anumite situații când pot apărea cerințe suplimentare în fișa de date), pentru a fi sigur că firma ta se califică pentru respectiva licitație.

De multe ori, la licitații în general, dar mai ales la cele din domeniul construcțiilor, se cer un număr de contracte ce prevăd experiență similară și o anumită sumă cumulată ce trebuie să reiasă din aceste contracte. Trebuie să ai multă rabdare și atenție pentru a verifica dacă firma întrunește condițiile cerute, pentru a se putea califica pentru licitația respectivă.

Dacă lictația selectată este în domeniul construcțiilor, în execuția lucrărilor, atunci pasul următor este realizarea devizelor pe baza listelor de cantități specificate în documentația de atribuire.

În urma realizării devizelor și introducerii prețurilor materialelor, manoperei, utilajelor, transporturilor, precum și cotelor indirecte și profitului, se constată daca respectiva valoare estimată a licitației este subdimensionată sau este într-adevăr profitabilă.

2. Trucuri și sfaturi pentru a câștiga licitația publică dorită

În primul rând, eu recomand înscrierea la licitația dorită din prima clipă după ce constați că ea este profitabilă.

Un truc important pentru această etapă, este verificarea la fiecare 2 zile până la termenul limită de depunere a documentației, a numărului de firme competitoare care s-au înscris la licitație.

În funcție de dinamica evoluției numărului de ofertanți la licitație, se ajustează prețul obținut din devize până la o limită inferioară, acceptabilă deci încă profitabilă, pentru ofertant pentru execuția lucrării.

De asemenea, un aspect esențial pentru câștigarea licitației este respectarea întru totul în cadrul propunerii tehnice a tuturor cerințelor din fișa de date și din caietul de sarcini.

Vă doresc mult succes și răbdare pentu căștigarea licitațiilor dorite!

Dacă dorești să abordăm sau să dezbatem o anumită temă specifică în articolele noastre viitoare, aștept mesajele voastre la office@vizconstruct.ro!

Consultanță, Proiectare și Întocmire devize

Doriți o ofertă personalizată care să răspundă tuturor nevoilor dumneavoastră?


Aflați mai multe despre serviciile noastre