|  

De ce să colaborezi cu o firmă pentru realizarea devizelor?

De ce să colaborezi cu o firmă pentru realizarea devizelor?


Majoritatea firmelor care participă la licitații publice în domeniul construcțiilor s-au confruntat cel puțin o dată cu o dilemă: să colaboreze cu o firmă specializată în realizarea devizelor sau să angajeze o persoană în cadrul firmei care să facă acest lucru?

În rândurile următoare, vom detalia avantajele colaborării cu o firmă specializată pentru întocmirea devizelor de construcții.

1. Folosirea unui program specializat și timpul scurt de întocmire a devizelor.

Firmele care se ocupă cu realizarea devizelor folosesc soft-uri specializate (Intersoft Deviz si Windoc Deviz sunt cele mai folosite programe), care scad foarte mult șansele de apariție a oricăror erori. De asemenea, timpul de realizare a devizelor este mult mai scurt decât dacă se lucrează în Excel sau de mână, cum majoritatea angajaților propri o fac.

2. Experiența și numărul de specialiști.

Experiența îndelungată a unei firme care are ca domeniu de activitate principal întocmirea devizelor, dar și numărul mare de specialiști angajati pe care îi pune la dispozitie, constituie un avantaj major atunci când se pune în balanță angajarea unei persoane dedicate sau claborarea cu o firmă specializată.

Complexitatea anumitor licitații/proiecte necesită munca și expertiza mai multor specialiști, de aceea, în această situație, recomandăm alegerea unei firme pentru întocmirea devizelor.

3. Costuri mai mici.

De cele mai multe ori, angajarea unei firme per proiect este mult mai ieftină decât a avea un angajat permenant pentru realizarea devizelor, deoarece acestuia pe lângă salariu trebuie a-i fi plătite și taxele către stat.

Sunt foarte puține firme care au o nevoie constantă de devize pentru licitații sau proiecte (minim 2-3 proiecte lunar) pentru care angajarea unei persoane care întocmește devizele devine rentabilă.

4. Riscul de plafonare și gradul de complexitate al proiectului.

Un angajat permanent (mai ales cei angajați de o mare perioadă de timp, de minim 3 ani) riscă să se plafoneze deoarece în timp motivația poate dispărea și se pot obișnui prea mult cu un anumit tip de proiect. Pe de altă parte, o firmă colaboratoare trebuie ca de fiecare dată să lucreze fără greșeală pentru a-și putea păstra clienții.

Atunci când apare un proiect mai complex și mai îndelungat, angajatul permanent poate fi depășit de complexitatea lui și, de asemenea, este posibil să nu aibă experiența necesară pentru a-l aborda eficient și obiectiv.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale colaborării cu o firmă specializată în întocmirea devizelor.

Dacă dorești să abordăm sau să dezbatem o anumită temă specifică în articolele noastre viitoare, aștept mesajele voastre la office@vizconstruct.ro!

Consultanță, Proiectare și Întocmire devize

Doriți o ofertă personalizată care să răspundă tuturor nevoilor dumneavoastră?


Aflați mai multe despre serviciile noastre