|  

Cum să recunoști o licitație publică profitabilă?

Cum să recunoști o licitație publică profitabilă?


Te-ai întrebat cu siguranță dacă o licitație publică la care ai vrea să participi este într-adevăr profitabilă pentru tine.

În acest articol, vom detalia câteva criterii esențiale și trucuri care te vor ajuta să poți evalua corect și rapid dacă o licitație este profitabilă pentru tine și nu trebuie să o ratezi.

1. Este esențial ca pentru licitația vizată, compania ta să fie eligibilă din punct de vedere al calificării, să ai experiența similară cerută de autoritatea contractantă și mai ales cifra de afaceri specificată în anunț.

Și din punct de vedere tehnic trebuie să fii eligibil, mai exact trebuie să ai personalul de specialitate cerut de autoritatea contractantă.

2. Dacă firma ta nu îndeplinește toate criteriile cerute, atunci noi îți sugerăm să formezi o asociere sau poți apela la terți susținători pentru a te califica la licitație.

3. Pentru că vorbim despre licitații din domeniul construcțiilor, noi îți recomandăm să vizitezi amplasamentul înainte de ofertare pentru a vedea dacă documentația tehnică pusă la dispoziție de autoritatea contractantă corespunde cu realitatea. Nu de puține ori, am descoperit că documentația nu corespundea cu realitatea ori dintr-o eroare ori nu era completă.

4. Dacă în urma evaluării făcute de tine te încadrezi în valoarea estimată a licitației vizate, înseamnă că aceasta ar putea fi o licitație profitabilă, deci poți începe realizarea documentației de calificare și propunerea tehnică.

5. În funcție de numărul de firme înscrise la licitație, îți recomandăm să ajustezi puțin prețul devizelor pentru a fi mai mic, dar fezabil în același timp.

6. În ceea ce privește restul licitatiilor din alte domenii și anume pentru proiectare, furnizare utilaje, furnizare echipamente, furnizarea diverselor dotări și bunuri- pentru acestea fiecare ofertant evaluează rata de profitabilitate în funcție de costurile de producție sau achiziție a respectivelor produse și de capacacitatea de a furniza serviciile/ bunurile în prețul estimat de autoritatea contractanta pentru licitația respectivă.

7. De asemenea, un factor important, având în vedere că procesul de ofertare necesită timp și resurse, îl reprezintă și numărul de ofertanți înscriși la licitația vizată. Îți recomandăm să participi la cele cu partcipanți puțini, decât la cele cu multe firme înscrise.

Urmând cu atenție pașii de mai sus, poți ajunge cu ușurință la o părere dacă participarea la licitația vizată de tine este profitabilă sau nu.

Vă doresc mult succes și răbdare pentu câștigarea licitațiilor dorite!

Dacă dorești să abordăm sau să dezbatem o anumită temă specifică în articolele noastre viitoare, aștept mesajele voastre la office@vizconstruct.ro!

Consultanță, Proiectare și Întocmire devize

Doriți o ofertă personalizată care să răspundă tuturor nevoilor dumneavoastră?


Aflați mai multe despre serviciile noastre